headerphoto

RESEREPORTERN. Mikael Jägerbrand i Petra, Jordanien.
[foto från 2007]

Lite fakta om
mikael jägerbrand

Här är en kort beskrivning av mig själv.

Jag är journalist

Skriver mest. ända sedan jag började arbeta på lokaltidningar har skrivandet varit min huvudsyssla. Jag har skrivit om allt från landstingsmöten och rättegånger till biorecensioner och tvättat insändartexter. De mest spännande projekten har alltid varit att starta tidningar från scratch vilket jag gjort dussintals gånger.

Jag är idéspruta

Fastnat i gamla tänk? Det gör inte jag. Har ett tiotal varumärken registrerade samt några registreringar på Patentverket. Mitt mål är att ta fler uppdrag som idékonsult.

Jag är fotograf

För några år sedan var det Nikon FE2 och Canon AE1 som gällde när jag plåtade. Nu har jag mer eller mindre pensionerat de analoga kamerorna och använder i stället den digitala Sony Alfa. Några av mina tusentals bilder kan du se här på sajten. Andra dyker upp i mina artiklar. Jag fotograferar främst resmål och sevärdheter och har mer och mer börjat specialisera mig på fornminnen.

Jag är författare

Vintern 2006 kom min första bok. Fakta- och intervjuboken Docklandsboken handlar om den uppmärksammade striden mellan poliser och raveare på nattklubben Docklands. Jag har också skrivit en bok om skvaller och håller just nu på med research för flera böcker om arkeologi. Bland annat den annorlunda boken Vikingarnas skägg (kommer under 2009).

GRÖNA DAGAR. Under flera år hade jag grönt hår.
[foto från 2002]

Jag är bohusläning

Är uppväxt utanför Lysekil men har tappat mycket av dialekten efter flera år i Göteborg och Stockholm. Nu bor jag tillbaka på västkusten ett tag.

Jag är arkeolog

Har inte grävt så mycket men är utbildad arkeolog. Jag har hållit mig till den teoretiska delen av arkeologin och har skrivit flera akademiska uppsatser som blivit publicerade i Sveriges mest ansedda arkeologiska tidskrifter.

Jag älskar techno

Rave och techno är i princip den enda musiken jag lyssnar på. Favoriter: Carl Cox, Jeff Mills och Judge Jules. Det var när jag sprang på ravefester som jag färgade mitt hår grönt.

 

 


Bilden är tagen i Thailand vintern 2000.

 


E-bok om SVT:s olagliga kameror

I den här boken får du läsa den galna historien om en av svensk medias största skandaler: Att SVT i flera år brutit mot lagen genom att filma med förbjuden teknik.
E-boken »Den otroliga historien: Så blev ’På spåret’ -filmerna olagliga» innehåller exempel på de TV-program som inte följt lagen, en omfattande juridisk historik samt en genomgång av skandalens konsekvenser.

Mer info.


Bok om Tanums hällristningar

I trakten kring Tanum i Bohuslän finns en av världens största samlingar hällristningar - och har därför utsetts till världsarv.
Den praktiska guideboken hjälper dig att hitta det bästa och mest sevärda i världsarvet.
I den här guideboken får du veta allt du behöver veta om de största hällristningarna i Tanum.
Mer info.


Guidebok om Grebys gravfält

Den här nya guideboken handlar om Sveriges vackraste gravfält: Greby i Bohuslän.
Du får kartor, historik och mängder av info om det här fantastiska gravfältet.
Mer info.


Din guide till forntiden

Ny sajt för dig som är intresserad av svenska och utländska fornminnen. Sajten kommer successivt att få fler och fler resguider till forntiden.
Spana in: Fornguiden


Gratis e-böcker
om historia

Det här är sajten för dig som letar efter gratis e-böcker om arkeologi och historia.
E-boksbiblioteket är specialiserat på återutgivning av historiska böcker men publicerar också ut enstaka böcker om kändisar, nöje och resor.
Spana in: E-boksbiblioteket